mn Middachten en Verzamelvel

2012 is het Jaar van de Historische Buitenplaats. Met de uitgifte Mooi Nederland Buitenplaatsen - Middachten en het verzamelvel op 21 mei besloot PostNL deze serie.

Het velletje Middachten wordt afgebeeld met twee kleurenfoto's. De 17e-eeuwse dubbele ovale trap vormt het monumentale middelpunt van het gebouw. Onderaan bevinden zich de vijf identieke postzegels 1 Nederland en Middachten. De postzegels herhalen het beeld van het kasteel, met aan de rechterzijde opnieuw de geel gekleurde verticale strook. Op de velrand staat Historische Buitenplaats Middachten, De Steeg.

Het verzamelvelletje bevat een uitsnede van een detailfoto van een van de vijf buitenplaatsen. Doordat de postzegels deels de verticale banen overlappen, worden de vijf buitenplaatsen met elkaar verbonden. Elke postzegel heeft aan de rechterzijde zijn eigen signatuur, een extra kleurlaag die ontleend is aan de postzegelvellen die voor elke buitenplaats apart zijn uitgebracht. Op elke postzegel staat de naam van de desbetreffende buitenplaats en bij elke detailfoto de naam van de woonplaats en van de provincie vermeld.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » mn Middachten en Verzamelvel

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap