Salon du Timbre: veel uitgiften

Tijdens de laatste editie van de tweejaarlijkse Salon du Timbre in Parijs van 9 - 17 juni zagen vele opzienbarende uitgiften het Franse licht. (Wat wil je ook in de lichtstad)

Opvallend hierin is de gezamenlijk uitgifte van Frankrijk en de Verenigde Staten. Met twee van hun meest opzienbarende artiesten uit de afgelopen eeuw Edith Piaf en Miles Davis fraaie zegels hebben uitgebracht met prachtige zwart-wit foto's. En daar blijft het niet bij: Beide landen gaven ook samen drie automaatstroken uit. De Franco-Amerikaanse vriendschap wordt benadrukt met markante staatshoofden uit beide landen. Opvallend bij de Franse versie is, dat de laatste markante staatshoofden die van Napoleon en De Gaulle zijn. De derde strook toont het Museum van Orsay, waar het congres van de Franse KNBF wordt gehouden. Deze brengt ook een part velletje uit.

Verder bracht medeorganisator La Poste een velletje uit met hun bestelauto's door de jaren heen. De tuinen rond Franse kastelen krijgen ook ruimschoots aandacht met een gouden randje. Tinnen soldaatjes is een laatste opvallende uitgifte tijdens de Salon du Timbre die ook wel Planète timbre wordt genoemd. Hier wordt ruimschoots aandacht besteed aan de ruimtevaart met twee aparte postzegelboekjes. Dit vond gretig onder de talrijke schoolklassen die door de expositie werden geleid, compleet met live acteurs en animaties. Of dit ook meer jonge filatelisten gaat opleveren blijft nog even afwachten.

Dit keer waren ook Nederlandse kaders tentoongesteld van Fred Boom, Henk Buitenkamp, Joop de Ruiter, Jos Nollet, Max Plantinga, Hotze Wiersma en Arie Zonjee. De jurering, waarin ook Bondspaginaredacteur Cees Janssen zitting heeft, zal uitwijzen of ‘we' ook iets hebben gewonnen.

Voor uw hoofdredacteur is ‘Parijs' een waar mekka, want hij spaart oude Citroën op zegel. Wie nog iets heeft mag het melden, maar komt hij van zijn dubbele zegels af?

Na deze enerverende beurs neemt uw redactie zijn jaarlijkse rustpauze en meldt zich weer op 2 juli in deze kolommen. We wensen u alvast een prettige zomervakantie toe!

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Salon du Timbre: veel uitgiften

Nieuw nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-02-2021Filatelie - 2-2-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap