Spaanse kunst van nu

Spanje kent een rijke traditie op het gebied van kunst. Een groot aantal kunstschilders, beeldhouwers en andere kunstenaars hebben in de afgelopen honderden jaren het Spaanse culturele erfgoed gedomineerd. Ook op het gebied van de hedendaagse kunst kent Spanje vele vooraanstaande artiesten.

Een goed voorbeeld hiervan is Monolo Valdés, een veelzijdig kunstenaar die in 1942 in Valencia werd geboren. Samen met enkele andere gelijkgestemden vormde hij  in 1964 de groep Equipo Crónica. De werken, veelal figuratieve werken in pop art-stijl die door de drie groepsleden werden vervaardigd, werden altijd namens de groep gesigneerd. In 1981 hield Equipo Crónica op te bestaan. In 1989 vertrok Valdés naar New York, waar hij zich toelegde op andere kunstvormen. Voor zijn schilderijen gebruikt hij diverse materialen, zoals jute, linnen en canvas Ook gebruikte hij gescheurde repen stof voor zijn kunstwerken. Als beeldhouwer werkte hij met brons, hout, albast, lood, zink, glas en marmer. Van zijn hand kwamen grote werken als bijvoorbeeld het monumentale beeld met een moderne uitvoering van het klassieke 'De dame van Elche' met een hoogte van meer dan twintig meter en te bezichtigen in Valencia.

Ter ere van deze bijzondere en veelzijdige kunstenaar gaven de Spaanse posterijen onlangs een velletje met vier zegels uit.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Spaanse kunst van nu

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap