Anneke Gronloh: NL & Indonesie

Op 10 augustus werden in een Indonesisch restaurant in Den Haag de eerste velletjes Grenzeloos Nederland & Indonesië uitgereikt aan Anneke Grönloh door Annerie Lekkerkerker, directeur retail & consumentenmarkt PostNL.

Zangeres Anneke Grönloh was indertijd het tieneridool van vele jongeren, heeft niet alleen jaren gezongen, onder andere met The Blue Diamonds.
Op de drie velletjes wordt aandacht besteed aan personen en onderwerpen op het gebied van de Architectuur, Literatuur en Podiumkunsten. In de randafbeeldingen worden bijzondere zaken belicht uit de Nederlands-Indische en Indonesische tijd.

De afgebeelde personen, die wij zowel in Nederland als in Nederlands-Indië (Indonesië) kenden, zijn: bij de architectuur Hendrik Petrus Berlage (‘De Algemene' in Soerabaja, tekeningen van de Borobudur en Missigit in Djokjakarta) en Charles Prosper Wolff Schoemaker (Villa Helly in Semarang en Bioscooptheater en Jaarbeurs in Bandung); bij de literatuur Hella Haasse (Heren van de Thee en foto's uit haar kindertijd) en Jan Boon (tijdschrift Tong-Tong en in Nederland als mede-initiatiefnemer van de bekende Pasar Malam in Den Haag); bij de podiumkunsten is dit Andy Tielman (van de bekende Tielman Brothers), waarmee Anneke Grönloh is afgebeeld op de postzegel van Andy Tielman. Verder op de andere postzegel de Kantjil, dwerghertje, en wajang-voorstelling. Bij de randafbeeldingen Anneke en The Blue Diamonds in Jakarta en onder andere verschillende muziekinstrumenten.

Deze drie velletjes zijn de opvolgers van 2008 (Nederland en Nederlandse Antillen & Aruba), 2009 (Nederland en Brazilië) en 2010 (Nederland en Suriname), alle drie indertijd gedrukt bij Joh. Enschedé Security Print. De velletjes van 2012 zijn gedrukt bij Cantor Security Print in Frankrijk.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Anneke Gronloh: NL & Indonesie

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap