Gouden Britse zegels (vervolg)

De Britse olympiërs hebben de Spelen van 2012 op een uitstekende manier afgesloten. Met een recordoogst van maar liefst 29 gouden, 15 zilveren en 17 bronzen medailles was.

‘Team GB' goed voor een derde plaats in het eindklassement. Een voor de Britten ongekend resultaat. Een resultaat, dat door Royal Mail op een bijzondere manier te gelde werd gemaakt: voor alle gouden medaillewinnaars verscheen een zegel, dat op de dag na het behalen ervan werd uitgegeven. Zie hiervoor ook onze nieuwsberichten van drie en negen augustus jl. Een overzicht van de 29 zegels vindt u op:
http://shop.royalmail.com/team-gb-gold-medal-winners-collection/team-gb-gold-medal-winner-miniature-sheets/icat/teamgbgoldmedalwinnersmin/

Filatelisten die alle 'gouden' zegels in hun bezit willen hebben moeten dus flink in de beurs tasten. Deze uitgiften komen bovenop de 38 Olympische zegels die Royal Mail al in aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen heeft laten verschijnen.

Maar Royal Mail heeft er nog niet genoeg van. Afgelopen woensdag werd bekend, dat ook van de komende Paralympische Spelen de Britse winnaars met een zegel worden geëerd. Deze zegels worden een dag na de prestatie uitgegeven en zullen binnen vijf dagen bij 518 postkantoren voor het publiek beschikbaar zijn. Hierna worden bovendien nog 5.000 verkoopadressen van de zegels voorzien. Royal Mail zal ook de historische brievenbussen in de plaatsen van de winnaars goud schilderen.
In 2008 won Groot-Brittannië bij de Paralympische Spelen in Beijing 42 gouden medailles. Dat kan dus in filatelistisch opzicht nog een fikse financiële aderlating met zich meebrengen...

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Gouden Britse zegels (vervolg)

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap