Actief Postex 2012 weekend

Komend weekend vindt in de Apeldoornse Americalhal weer de Postex plaats van 19-21 oktober met een actief programma. Met deelname van enkele jubilerende verenigingen, Jeugdfilatelie, minimaal 45 NVPH-handelarenstands, niet NVPH-handelaren, NVPV-stand met een dubbeltjeshoek, PostNL, Dag van de Postzegel, promotiestands van gespecialiseerde filatelistenverenigingen, promotietentoonstelling, creatief met postzegels, etc. Er is ook ruime aandacht voor niet-filatelisten, postzegelberg en gratis taxaties van verzamelingen en losse postzegels en nog veel meer.

De officiële opening van Postex 2012 is op vrijdagmorgen om 11 uur. Tijdens de opening wordt het emissieprogramma van het eerste halfjaar 2013 bekend gemaakt door PostNL en wordt het nieuwe prestigeboekje Dag van de Postzegel uitgereikt.

Tijdens POSTEX 2012 vieren deze verenigingen hun jubileum of exposeren: Postzegelverening IBERIA (Spanje/Portugal) viert haar 25-jarige jubileum; Filatelistische Contactgroep Oost-Europa viert haar 30-jarige jubileum; De Filatelistenvereniging Tsjechië/Slowakije viert haar 30-jarige jubileum; Filatelistenvereniging Duitsland viert haar 25-jarige jubileum. Nederlandse Vereniging van Aero-Philatelisten "De Vliegende Hollander houdt de 51e Dag van de Aerofilatelie;
Deze verenigingen hebben een eigen tentoonstelling. Hier zijn bijzondere, soms nog niet eerder vertoonde, collecties te zien.

Voor de jeugd t/m 17 jaar is er een uitgebreide Postex jeugdhoek. Jeugdfilatelie Nederland (JFN) is aanwezig met de postzegelhoek, computers en andere activiteiten.

Dit jaar is een groot aantal verzamelingen te zien van individuele deelnemers in de categorieën 1, 2, 3 en propaganda. Ook hier zijn bijzondere collecties te zien.

Dagelijks zullen er presentaties zijn in de Matenzaal (eerste etage) van het Audio Visueel Centrum van de KNBF met een aantal dialezingen en de nieuwste dvd-presentaties.

Ook dit jaar ontvangen alle betalende bezoekers weer een Postex-catalogus in de 'Bezoekerstas' bij binnenkomst in de Americahal. Dit jaar zijn er weer diverse filatelistische artikelen. Natuurlijk vindt u ook alle praktische informatie over het filatelistische evenement Postex en een beschrijving van de inzendingen op de tentoonstelling.

De buitenlandse handelaren weten de weg naar Postex steeds beter te vinden, naast standhouders uit België, Duitsland en Zwitserland heeft een handelaar uit Australië zich gemeld als standhouder. Naast deze buitenlandse inbreng is ook een keur aan Nederlandse handelaren aanwezig. Of het nu om postzegels, poststukken of ander filatelistisch materiaal gaat, op Postex zult u vrijwel altijd slagen.

Speciaal voor POSTEX 2012 zijn vele duizenden postzegels in de stockboeken gedaan. Van veel landen zijn recent uitgegeven postzegels aanwezig, ook zijn er veel motiefzegels. Alles is gesorteerd op land of thema. Een bezoek aan de dubbeltjeshoek moet voor elke verzamelaar een feest zijn.

PostNL is op Postex met een verkoopstand aanwezig, waar u niet alleen de nieuwste uitgiften van Nederland kunt kopen, maar ook de uitgiften van enige tijd geleden en andere zaken als postzegelboekjes, prestigeboekjes etc. Ook zijn er diverse beurspostzegels te verkrijgen. PostNL zal dit jaar tijdens Postex een aantal extra activiteiten ontplooien: Presentatie nieuwe postzegel ter gelegenheid van de Dag van de Postzegel; Op 20 oktober verschijnt het prestigeboekje, uitgegeven ter gelegenheid van de Dag van de Postzegel. Het eerste exemplaar wordt direct na de opening van Postex 2012 door een afgevaardigde van PostNL aan een nog niet bekend persoon overhandigd. Bij de verkoopstand van PostNL is dit bijzondere prestigeboekje verkrijgbaar; Presentatie emissie eerste halfjaar 2013; Tekenwedstrijd voor kinderen, waarbij je kunt winnen dat je tekening wordt afgedrukt op persoonlijke postzegels; Bij een aankoop bij PostNL ontvangt u een kaart die u gratis kunt laten verzenden door PostNL; Bij besteding van € 60 of meer ontvangt u gratis een unieke postset, die exclusief is gemaakt voor Postex. Deze wordt niet verkocht bij Collect Club.

Deze buitenlandse postadministraties zijn met een verkoopstand aanwezig: Duitsland, Frankrijk, Liechtenstein, Terres Australes Antarctiques Françaises (TAAF).

Veel postzegelverzamelaars zitten met vragen over diverse onderwerpen in de filatelie. Enkele deskundigen zijn op zaterdagmiddag aanwezig om u een passend antwoord te geven. Van 13-14 uur is John Hoevenaar aanwezig om uw vragen over stempels die gebruikt zijn te beantwoorden. Van 14-15 uur is Walter de Rooij aanwezig om uw vragen over postzegelboekjes, zowel uit Nederland als uit het buitenland te beantwoorden.
Van 15-16 uur is een lid van de cataloguscommissie aanwezig om uw vragen over de NVPH catalogus van Nederland te beantwoorden. Wij raden u aan om het materiaal waar u vragen over heeft, mee te nemen. De vragenuurtjes zullen plaatsvinden op het podium.

Zoals gebruikelijk zal uw maandblad Filatelie ook weer aanwezig zijn met de eigen stand naast de ingang met speciale beursaanbiedingen.

Vele postzegelverzamelaars kennen dit medium van internet en bezoeken de site regelmatig. Tijdens Postex wordt u wegwijs gemaakt in de mogelijkheden die het postzegelblog biedt.

Tijdens Postex is de envelop, uitgegeven ter gelegenheid van de Dag van de Postzegel 2012 verkrijgbaar, alsmede exemplaren uit voorgaande jaren.

Dit jaar een nieuwe postzegelberg, waarin gedurende enige tijd naar hartenlust gesnuffeld mag worden. De gevonden zegels mogen gratis worden meegenomen.

Bijeenkomst vereniging van verzamelaars van Persoonlijke Postzegels
Op zondag 21 oktober is er een bijeenkomst van deze vereniging. Als extra wordt er een presentatie verzorgd door een medewerker van PostNL.

Tijdens Postex is er een bijzondere tentoonstelling van het Mobiel Grafisch Museum en worden presentaties en uitleg gegeven over TBC. Tevens zijn enkele schilderijen te bewonderen van Frits Njio. Ook dit jaar wordt ruim aandacht geschonken aan de creativiteit van mensen die op een andere manier bezig zijn met en door postzegels dan het verzamelen ervan, zoals het maken van collages en kaarten.

Postex wordt zoals altijd gehouden in de grote en goed verlichte zaal van de Americahal, Laan van Erica 50 te Apeldoorn. Op vrijdag 19 oktober en zaterdag 20 oktober is Postex geopend van 10-17 uur en op zondag 21 oktober van 10-16 uur. De toegangsprijs bedraagt € 5 per persoon, jeugd t/m 17 jaar heeft gratis toegang. Op vertoon van de ledenpas van de KNBF bedraagt de toegangsprijs € 4. Een passe-partout (€ 10) geeft recht op onbeperkte toegang gedurende alle dagen.
Postex is goed met de auto bereikbaar en de kans op files is klein. Waar u ook vandaan komt, neem op de A50 afrit 24 Apeldoorn-Teuge, vervolgens rijdt u richting centrum, na ongeveer een kilometer bij de stoplichten linksaf, dit is de Laan van Erica. Na ongeveer 100 meter vindt u aan uw rechterhand de Americahal. Parkeren is gratis.
Met het openbaar vervoer is de Americahal uitstekend bereikbaar. U kunt met de trein naar Apeldoorn komen, naast het terrein van de Americahal ligt het Station Apeldoorn De Maten.


Agenda POSTEX 2012:

Vrijdag 19 oktober
10 uur Postex open voor publiek
11 uur Opening Postex
Presentatie emissies 1e halfjaar 2013
Uitreiking prestigeboekje Dag van de Postzegel
17 uur Sluiting Postex

Zaterdag 20 oktober
10 uur Postex open 
13 uur Vragenuurtje over gebruikte stempels (John Hoevenaar)
14 uur Vragenuurtje over postzegelboekjes (Walter de Rooij)
15 uur Vragenuurtje over NVPH catalogus (lid van de cataloguscommissie)
15 uur Uitreiking Verenigingsbladprijzen Filatelie
17 uur Sluiting Postex

Zondag 21 oktober
10 uur Postex open 
12 uur Bijeenkomst Vereniging van Persoonlijke Postzegels
15 uur Bekendmaking juryuitslag en uitreiking prijzen
16 uur Sluiting Postex

De beursplattegrond is te downloaden via deze link die u thuis kunt uitprinten en meenemen naar Postex 2012.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Actief Postex 2012 weekend

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap