Al-Barid en R. Taselaar winnen Verenigingsbladprijs 2011

Als het beste gespecialiseerde tijdschrift heeft Al-Barid (van de Filatelistische Contactgroep Islamitische Wereld) en als beste auteur heeft René Taselaar de Filatelie Verenigingsbladprijs 2011 gewonnen.

Taselaar won met zijn artikel Verblijfs- en bewaringskampen in Nederland na de Tweede Wereldoorlog, verschenen in nummer 210 van "de Postzak", juli 2011, een uitgave van Po & Po.
De prijzen werden op zaterdag 20 oktober tijdens Postex 2012 feestelijk uitgereikt door vicevoorzitter Frans-Rin van den Akker van de Stichting Nederlandsch Maandblad voor Philatelie, uitgever van dit maandblad, dat de toekenning van deze prijzen organiseert.
De jury feliciteerde bij monde van voorzitter René Hillesum de prijswinnaars die verder bestond uit Harry Trip en Kees van Nugteren.
Dit jaar waren de gespecialiseerde verenigingen aan de beurt om beoordeeld te worden. Maar liefst veertien verenigingen hebben hun tijdschrift ingezonden. Het niveau was over de hele linie bijzonder hoog. De redacteuren zien het duidelijk als een uitdaging om een zo goed mogelijk blad aan de leden te presenteren, zowel technisch als inhoudelijk
Voor de auteursprijs werden uitsluitend artikelen aangemeld die zijn verschenen in de te beoordelen tijdschriften. Artikelen kunnen ook worden aangemeld, als het blad zelf niet ter beoordeling voorgelegd wordt. De jury wijst er met klem op uitsluitend artikelen aan te melden die binnen de te beoordelen jaargang volledig zijn gepubliceerd. Het mag wel verdeeld zijn over verschillende nummers binnen de jaargang. Volgend jaar kunnen uitsluitend bladen van algemene verenigingen worden ingestuurd.
Het volledige juryrapport kan worden gedownload via deze link.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Al-Barid en R. Taselaar winnen Verenigingsbladprijs 2011

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap