San Marino: munten en zegels

De dwergstaat San Marino komt deze maand voor zowel filatelisten als numismaten met een bijzondere uitgifte. Hierin worden zegels met munten in een kaart gecombineerd uitgegeven.
De zes zegels, die vorig jaar in het kader van het thema ‘Toerisme' zijn verschenen, zijn onlangs op de postzegeltentoonstelling Romafil bekroond met ‘Il Francobollo d'Oro'. Een prijs van de gerenommeerde filatelistische uitgever Bolaffi.
Op de zegels staan afbeeldingen van belangrijke toeristische trekpleisters in San Marino: de Poort van St. Franciscus, de St. Franciscus-kerk, het regeringsgebouw, de La Guiata-toren, de basiliek en de kapucijnenkerk. De nominale waarde van de zegels is € 0.65. Zij worden op de kaart vergezeld van een munt van € 0,50 die dit jaar is uitgegeven.
Deze bijzonder uitgave is verkrijgbaar bij winkels in San Marino en bij de stands van de San Marinese postdienst, de Azienda Autonoma di Stato Filatelica e Numismatica, waaraan wordt deelgenomen. Meer informatie is verkrijgbaar via www.aasfn.sm

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » San Marino: munten en zegels

Nieuw nummer
verscheen op 06-05-2020Filatelie - 6-5-2020
Laatste nummer
verscheen op 01-04-2020Filatelie - 1-4-2020

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap