Veelzijdig Oostenrijk

De Oostenrijkse posterijen timmerden afgelopen maand flink aan de weg met maar liefst acht postzegelemissies. Gestart werd op 5 oktober met een fraai zegel ter gelegenheid van de nieuwe computeranimatiefilm Madagascar 3. Deze 3-D film is het derde deel in de succesvolle Madagascar-serie van de Amerikaanse Dream Works Animation. Madagascar-3 draait al enige maanden in de bioscopen.
Een dag later verschenen drie aan de kunst gewijde zegels. Het schilderij van de Italiaan Alberto Strozzi (1581-1644) met de titel ‘Slapend Kind' is een aansprekend voorbeeld van ‘oude kunst'. De twee zegels in een velletje, die op dezelfde dag in de serie ‘Hedendaagse Kunst' zijn verschenen, komen van multimediakunstenaar Peter Kogler (1959). De twee zegels in het velletje tonen mieren die in een door de zegels en de randen lopen.
De moderne kunst komt aan bod op een zegel dat op 10 oktober is verschenen. Het is een schilderij van Marie-Louise von Motesiczky (1906-1996)met als simpele titel ‘Zelfportret'.
De Oostenrijker Carl Auer von Welsbach (1858-1929) wordt gezien als de uitvinder van de gasgloeilamp. Samen met zijn uitvinding staat hij op een zegel dat 13 oktober werd uitgegeven.
Ook de treinliefhebbers worden deze maand door Oostenrijk op hun wenken bediend. Met een aantrekkelijk zegel wordt aandacht geschonken aan het 140-jarig bestaan van de spoorlijn Raab-Oedenburg-Ebenfurter.
Op 19 oktober startte Oostenrijk een nieuwe serie. Hierin worden de wijnregio's van het land belicht. De eerste editie van de serie is gewijd aan de regio Neder-Oostenrijk. Het zegel toont een wijnglas en een molen uit het productiegebied van de bekende Grüner Veltlinger-wijn.
Een zegel die betrekking heeft op het jaarlijkse filmfestival Biënnale in Wenen sluit op 25 oktober het Oostenrijkse emissieprogramma van oktober af. Hierop zien we een beeld uit de film ‘Une Catastrophe' van de Franse filmregisseur Jan-Luc Godard (1930).

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Veelzijdig Oostenrijk

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap