Bpost: fraai programma 2013

Afgelopen dinsdag was er weer de traditionele jaarlijkse presentatie van het bpost uitgifteprogramma van het komende jaar. Een uiterst fleurig geheel - als het ware een modeshow - waarbij kosten noch moeite lijken gespaard. Wie een beetje om zich heen kijkt en zich interesseert voor hoe de filatelie kan worden gepromoot, weet dat we het hier hebben over België!

Begonnen met de Najaarscollectie van 2013, waarin een trotse burgemeester van Doornik zijn stad aanprees, over naar de Winter- en vervolgens kwamen de Lente- en de Zomercollectie aan de orde.
Het 100-jarige bestaan van de Ronde van Vlaanderen werd besproken met ex-wielrenners en de aandacht voor de chocolaterie van Pierre Marcolini kreeg later tijdens de receptie nog een tastbaar en proefbaar vervolg.
De routiniers van de postzegelmakers MVTM (het ontwerpersduo Myriam Voz en Thiery Martin), Jean Libert en Guillaume Broux bleven buiten schot, maar waren tijdens de receptie wel aanwezig en aanspreekbaar.
Zowel de CEO van bpost Johnny Thijs, alsook directeur Marketing & Customer service van Bpost Jan Smets maakten duidelijk hoe belangrijk de Belgische postzegel nog steeds is. Méér dan een visitekaartje alleen, een onderdeel van een ‘Collection', waarmee bpost zijn land België in de spotlights zet!
Na afloop kreeg iedereen bij inlevering van de badges een map met alle gekleurde afbeeldingen van de zegels, zoals die in 2013 zullen verschijnen! Ook konden de aanwezigen een ansichtkaart met haar portret beschrijven als felicitatie voor een binnenkort 40-jarige prinses Mathilde.

Nu het uitgifteprogramma zelf:
- op 21 januari 2013: blok Prinses Mathilde 40 jaar ; zelfklevend boekje sprookjes; blok Kid Paddle [jeugdfilatelie]; twee nieuwe zelfklevende zegels in de vogelreeks van André Buzin [aantekenen en verenigingen]
- op 11 februari 2013: blok verkeersveiligheid met opgloeien in het donker van inkt; blok bestelwagens van bpost;
- op 25 maart 2013: blok 100 jaar Ronde van Vlaanderen; blok Belgische chocolade; zelfklevende zegels Vlinders;
- op 15 april 2013: zelfklevende zegels kunstschilder Theo van Rysselberghe; blok 100 jaar Luchtpost in België;
- op 13 mei 2013: blokje met 200 jaar Verdi en Wagner; zelfklevende zegels Wilde Dieren;
- op 24 juni 2013: blok 20 jaar Koningschap Albert II; blok 100 jaar Kon. Meteorologisch Instituut met warmtegevoelige inkt; blok Muziekfestivals
- op 13 september 2013: zelfklevende gelukszegels; 150 jaar Henry van de Velde; een nieuwe zelfklevende zegel in de vogelreeks van André Buzin [AR - handtekening retour]; zelfklevende rouwzegels;
- op 28 oktober 2013: blok Grote Markt van Doornik; blok 150 jaar Rode Kruis; drie blokken Musea; twee zelfklevende zegels Eindejaarswensen

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Bpost: fraai programma 2013

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap