Thais vuurwerk luidt 2012 uit

Op de laatste dag van het jaar 2012 schenken we - hoe kan het anders - ook op filatelistisch gebied aandacht aan vuurwerk. Hoewel het echte vuurwerk, volgens traditie, pas tijdens de jaarwisseling moet worden afgeschoten, worden sommigen al vele dagen geconfronteerd met een overdaad aan geknal. Niet zo gek is, dat er van sommige kanten politieke druk wordt uitgeoefend om het afsteken van vuurwerk in de toekomst aan banden te leggen. Maar nu nog even niet dus.

Filatelistisch gezien is het vuurwerk niet direct een onderwerp om een thematische verzameling aan te leggen. Slechts sporadisch zien we een zegel, waarop dit kleurrijke spectakel staat afgebeeld. De nieuwjaarszegels van Thailand staan dit jaar volledig in het teken van vuurwerk. Vier zegels met elk een andere afbeelding vestigen de aandacht op dit typisch oud- en Nieuwjaarsgebruik. De zegels zijn uitgegeven op 15 november en hebben een nominale waarde van 3 baht.
Kijkt u goed uit vanavond met het afsteken van gillende keukenmeiden, rotjes, rockets, air strikes, etc. Wij zullen u in het nieuwe jaar graag in goede gezondheid weer terug als trouwe lezer en wensen u voor het komende jaar het allerbeste en vooral veel postzegelplezier toe.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Thais vuurwerk luidt 2012 uit

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap