Faeroer: eten uit zee

De noordelijke Atlantische Oceaan is een gebied met sterke stromingen en koude wateren. Hier is sprake van een gevarieerde zeefauna. Vissen alsmede schaal- en schelpdieren hebben hier hun broedplaatsen en de overvloed aan eetbare dieren is een welkome bron van inkomsten voor de vissers. Ook de vissers van de Faeröer kunnen hier hun voordeel mee doen. Zij spelen met hun vangsten in op de trend in de Scandinavische restaurants, waar in toenemende mate gebruikt wordt gemaakt van verse, natuurlijke producten. Door op deze manier te werken is het Kopenhaagse restaurant Noma uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld. Dit restaurant betrekt veel visproducten rechtsreeks van de Faeröer. Ook de keuken van de eilanden is sterk geïnspireerd op hetgeen de zee voortbrengt.
Belangrijke producten als kreeft, krab en garnalen zijn onderwerp van een serie zegels die in februari wordt uitgegeven. Op de zegels van 7.-, 9.-, 23.- en 24.- kr. zien we achtereenvolgens Cancer pagurus (Noordzeekrab), Chaceon affinis (rode krab), Pandalus borealis (Noordse garnaal) en Nephrops norvegicus (Noorse kreeft).


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Faeroer: eten uit zee

Nieuw nummer
verscheen op 05-10-2017Filatelie - 5-10-2017
Laatste nummer
verscheen op 07-09-2017Filatelie - 7-9-2017

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap