Finse Valentijnzegels

De dag dat geliefden elkaar extra aandacht geven in de vorm van bloemen, kaarten of cadeautjes, wordt op donderdag 14 februari gevierd.
Valentijnsdag was oorspronkelijk bedoeld voor anonieme liefdesuitingen. Deze zienswijze is in de loop der jaren veranderd en momenteel is er sprake van dat deze dag een commercieel tintje heeft gekregen. Een trend die is ingezet in de Verenigde Staten en die wereldwijd navolging heeft gekregen. Ook postadministraties in vele landen proberen een graantje van Valentijnsdag mee te pikken en komen jaarlijks met ‘Valentijnzegels'. Zo komt Frankrijk deze maand met een velletje en twee zegels, waarop harten zijn afgebeeld die afkomstig zijn van de bekende zijden Hermès-sjaaltjes.
Bijzonder zijn de Valentijnzegels van Finland. Een velletje zelfklevende zegels met afbeeldingen van dieren en lekkernijen. Zo zien we ijsberen, een aapje, een walvis, olifanten, parkieten en een kameleon met ijsjes, zuurstokken, Engels drop en ander snoepgoed. Op enkele zegels is zowaar nog plaats voor een hartje...


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Finse Valentijnzegels

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap