Sede Vacante, Vaticano

Onaangekondigd -vanzelfsprekend- werd op 1 maart een serie van 4 postzegels (waarden: € 0,70, 0,85, 2,00 en 2,50) uitgegeven in verband met het onverwachte aftreden van paus Benedictus XVI.

Het thema is de sede vacante (de pausloze periode), met het sede vacante beeldmerk (twee sleutels onder een parasol). Het zijn eenvoudig uitgevoerde zegels, ontworpen door Daniela Longo.

Om de postzegels te bemachtigen is wel wat moeite nodig! In het ergste geval een ritje naar Vaticaanstad en misschien via de postzegelhandel.

Die moet dan wel inventief zijn en relaties hebben. U kunt de zegels niet gewoon via internet bestellen.

Op de website van het Vaticaan lezen we dat het niet mogelijk is om de zegels te verkrijgen via electronische betaling, noch met een creditcard. Dat wordt dus lastig!

Menig verzamelaar zal de serie ook gebruikt willen bemachtigen. Dit is zo mogelijk een nog grotere opgave. De zegels zijn namelijk slechts geldig tot het moment dat er een nieuwe paus is gekozen. De verwachtig is dat dit uiterlijk eind deze maand zal zijn, maar het kan ook heel snel zijn.

De echte filatelist zal dus op zijn hoede moeten zijn dat gestempelde zegels een leesbare datum hebben. Of het zeldzame zegels worden zal de toekomst uitwijzen.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Sede Vacante, Vaticano

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap