Tatoeage zonder tanden

Ben geen kenner, maar heb niet vaak postzgegels met tatoeage als onderwerp gezien. De Åland-eilanden (een autonome eilandengroep tussen Zweden en Finland, behorend tot Finland) heeft in 2006 een serie van 3 postzegels uitgegeven (samenhangend in een postzegelboekje) in 2006!

Oud nieuws zult u denken, en gelijk heeft u! Dit is ook niet het nieuwtje dat vandaag tot u komt.

In het dagblad Nya Åland (www.nyan.ax), bericht voor het eerst op internet verschenen op 8 april eind van de middag, publiceert journalist èn filatelist Mårten Sundberg (als u denkt de naam te herkennen, klopt dat: Mårten schreef een artikel in het themanummer 2011 van Filatelie) een spectaculaire vondst.

Voor sommige landen is een (deels) ongetand zegel niet echt spectaculair. Bij Åland wel. Sinds het eilandenrijk eigen postzegels uitgeeft (1984) is dit de allereerste keer dat een zegel wordt aangetroffen waar de tanding niet compleet is. Ook bijzonder is het dat het na zoveel jaren pas boven water komt, en gewoon gevonden werd door een verzamelaar.

Deze verzamelaar (Stig Strömberg uit de hoofdplaats Mariehamn) kocht in Zweden op een veiling een partijtje Åland zegels. Bij het uitpakken kon hij zijn ogen niet geloven toen hij in de oartij het boekje met de tatoereringszegels zag (boekje van 9 zegels = 3 series) waarvan het rechterzegel rechts ongeperforeerd is!

De zegels werden op 7 september 2006 uitgegeven, en gedrukt bij de Österreichische Staatsdruckerei.

 

Foto: Mårten Sundberg / Nya Åland

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Tatoeage zonder tanden

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap