Veel post in Moskou!

Russen hebben tegenwoordig wat meer te besteden en hebben steeds vaker een credit card op zak. Hierdoor heeft het kopen op internet een enorme vlucht genomen. Veel later dan elders in Europa, maar er vindt een ware inhaalslag plaats. Ook in het buitenland wordt veel via internet gekocht.

De meeste van die aankopen worden met de post verzonden. De Russiche postdienst (Почта России) is hier echter (nog) niet op ingesteld. Veel buitenlandse internet aankopen komen uit Duitsland.

De berg pakketten die momenteel in Moskou op bezorging bij de klant ligt te wachten is inmiddels aangegroeid tot 500 ton! De Duitse postdienst heeft hierover haar beklag gedaan bij de Russische collega.

Heel snel heeft de Russische postdienst hierop gereageed en beterschap beloofd. Op 12 april hebben ze laten weten alles onder controle te hebben en presenteerden ze een verbeterplan. Hierin staat onder meer dat het vloeroppervlak ven de verwerkingsafdeling voor buitenlandse zendingen zal worden vergroot van 450 m2 tot ruim 1700 m2. Het aantal voeruigen zal van 46 naar 98 worden gebracht. Er wordt een totaal nieuw sorteercentrum gebouwd voor buitenlandse pakketpost, te openen in 2015. Er zal met de douane -de andere vertragende schakel- gesproken worden om extra menskracht in te zetten.

Juist om de grote poststroom van Duitsland naar Rusland in goede banen te leiden heeft de Russische postdienst in de Duitse hoofdstad Berlijn in 2010 een filiaal geopend. Zakelijke klanten met post voor Rusland tot 20kg kunnen hier terecht.

 

foto: Почта России

De Russsiche post doet wel haar uiterste best om de pakketten bezorgd te krijgen bij haar klanten in alle uithoeken van het immense land.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Veel post in Moskou!

Nieuw nummer
verscheen op 06-05-2020Filatelie - 6-5-2020
Laatste nummer
verscheen op 01-04-2020Filatelie - 1-4-2020

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap