Finse Post op Nederlandse band

Het Finse postbedrijf Itella heeft gekozen voor het Nederlandse bedrijf Vanderlande uit Veghel. Het Brabantse bedrijf is gespecialiseerd in transportbanden en is een wereldspeler op dat gebied. Niet alleen postbedrijven (zoals BPost uit België en nu dus Itella uit Finland) maar ook bijvoorbeeld lucthavens worden door Vanderlande bedient.

Het door Vanderlande te leveren transportband systeem is bedoelt voor een nieuw te bouwen sorteercentrum en bestemd voor standaardpakketten maar ook voor die in afwijkende formaten, zoals autobanden en andere tot op heden niet automatisch verwerkbare formaten.

Itella hoopt veel te besparen door de efficiëmtere en geautomatiseerde verwerking van meer soorten pakketten. Zeker ook ingegeven door de enorme groei van de internethandel is dit voor Itella een zeer sterk groeiende markt.

Het systeem gaat 25 glijbanen bevatten en is gebaseerd op de Posisorter machine (schoensorteersysteem). De schoenen zijn overigens geen voetbeschermers waarmij u de vierdaagse kunt lopen: nee, het zijn de schoenen waarmee de band kan worden aangepast aan het soort pakketten dat op een zeker moment wordt verwerkt. Alles is plug-and-play: met een inbussleutel is een schoen binnen 60 seconden aangepast! Wie de schoen past.......Itella dus!

 

Foto: Itella/ Mikko Käkelä. Mail sorting. New sorting machine. Helsinki, 2010


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Finse Post op Nederlandse band

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap