Post gepikt: nou en!

Van tijd tot tijd lees je in de krant dat een postbode keen zin had deze te bezorgen en ergens dumpt. Gelukkig is het nog altijd nieuws dat de krant haalt: een uitzondering dus. In de regel wordt de post uitgezocht, waar nodig gedroogd en/of gereinigd en alsnog bezorgd. Afhankelijk van de tijdspanne tussen 'verlies' en bezorging en afhankelijk van de staat waarin het verkeerd al dan niet met een excuusbriefje.

Tot zover niet echt veel bijzonders te melden. Anders is het echter met een berichtje in de krant WAZ van 23 april.

Daar wordt gemeld dat Deutsche Post gestolen en gedumpte post niet terug wil.Michael Bald vond een hele postkist (met een weinig oogstrelende gele kleur) in een greppel aan de rand van Hagen-Vorhalle, compleet met zo'n 300 brieven. De complete dagbestelling voor ongeveer 1/3 deel van Vorhalle. Hij neemt de kist mee en waarschuwd de post.

Hij dacht eenvoudig dat na één telefoontje de posterijen de kist zouden komen ophalen. Dat liep een beetje anders:

Na vele telefoontjes en iedere keer heel lang wachten en diverse postmedewerkers gesproken te hebben, gaf hij de moed maar op: niemand bij Deutsche Post was geïnteresseerd in de 300 brieven!

Wat nu te doen? Weggooien was geen optie. Uiteindelijk belde hij met persvoorlichter Böhm in Frankfurt om deze misstand aan te kaarten. De persvoorlichter schrikt en schakelt security is.

Dat had succes! Ruim 40 minuten later komt er ieman van DP de kist ophalen.

 

Foto: Thomas Nitsche, WAZ


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Post gepikt: nou en!

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap