Biermuseum boven postkantoor

Wie wel eens in België een postzegelbeurs of -tentoonstelling bezoekt weet het allang: veel gezelliger dan in eigen land! Geen wonder, niemand kijkt er vreemd op als je daar om 10 uur in de ochtend de eerste aankopen zit te bekijken in het café van de betreffende feeszaal achter een heus glas bier. Nee, geen gewoon biertje, maar een echt Belgisch biertje: waar je u tegen zegt.

Dat het zojuist aangekochte met glas in de hand en bewierookt wordt door de lucht van de frituur ter plekke, mag de pret niet drukken. Nee, daar zijn Belgen veel beter in!

In Brugge proberen ze het ons echt naar de zin te maken. Boven het postkantoor komt daar een biermuseum. In het Nieuwsblad lezen we:

De jonge Brugse ondernemers Thibault Bekaert en Emmanuel Maertens willen in 2014 hun biermuseum openen op de bovenverdieping van het postkantoor op de Markt. Ze tekenden een huurovereenkomst voor twintig jaar.

De bovenverdieping van het postkantoor op de Markt werd een aantal weken geleden verkocht. De koper die nog anoniem wil blijven, telde daar 1 miljoen euro voor neer. Hij vond zeer snel huurders voor deze toplocatie, namelijk de 30-jarige zelfstandige letterbeeldhouwer Thibault Bekaert en de 38-jarige horeca-uitbater Emmanuel Maertens. Deze laatste runt zijn zaak Nocturne in de Wollestraat. Beiden hebben ze heel wat ervaring in de horeca. Zo was Thibault een tijd kok in het gekende restaurant Gouden Harynck en was hij kelner in de restaurants Sint-Joris en Central op de Markt. Emmanuel groeide door van commis op de Markt tot zelfstandig horeca-uitbater na enkele tussenstops in het buitenland.

Nog even geduld dus, maar zet Brugge vast in uw agenda om daar vanaf 2014 de nieuwe uitgiften op te halen!

 

Foto: (Het Nieuwsblad) Thibault (rechts) en Emmanuel openen in 2014 hun ‘Bruges Beer Museum’.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Biermuseum boven postkantoor

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap