Opmerkelijke Zweedse dief

Dieststal van postzegels komt helaas wel eens voor. Ook op veilingen. Als er al een prototype van een postzegeldief zou bestaan, dan denkt men toch zeker niet aan iemand met (voorheen) een positie zoals de dief in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

De locale krant Mitt bericht dat bij het bekende Stockholmse veilinghuis Philea. Met de aanwezige camera's werd vastgelegd dat er op een kijkdag postzegels (stempels) werden gestolen. De man werd in zijn kraag gevat en het bleek te gaan om een ex directeur van een der vooraanstaande Zweedse nationale musea. Hij was daar voor meer dan 10 jaar directeur met vele histosrische kostbaarheden. Hetgeen de man achterovergedrukt had (20.000 Zweedse Kronen = ca. € 2350) moet voor iemand met zo'n positie toch niet echt een vermogen geweest zijn. 

Het was ook een goede en welbekende klant van het veilinghuis. In de loop der jaren had hij meer dan een miljoen kronen besteed.

De Zweedse postzegelwereld is in shock. Maar niet alleen die: ook de museumwereld. Vertwijfeld vraagt men zich af wat hij daar gestolen heeft!

 

foto: Christer Svensson van Philea


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Opmerkelijke Zweedse dief

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap