'FILATELIE' bij de rechter

Nee hoor, uw maandblad heeft geen rechtszaak aan de broek. Toch waren we gisteren bij de rechter.

Zoals bekend, diende gisteren het kort geding dat door de NVPH was aangespannen tegen PostNL in verband met het einde van de filatelistische gulden per 1 november aanstaande.

Overigens bleek ter zitting dat er naast het collectief (de handelarenorganisatie NVPH, met 118 leden) nog twee partijen zich gevoegd hadden bij de rechtszaak als eiser, namelijk de particulier J. Kluft (vermogensbeheerder) en Postzegelshop Annette.

De uitspraak is 'pas' op 12 juni, dus er is nog niet zoveel te melden nu, behalve wat wetenswaardigehden.

Postzegelshop Annette is geen NVPH lid en geen bekende in postzegelland. Het bedrijf (VOF) is statutair gevestigd in Zeist. Van daaruit wordt gehandeld (niet in plakmateriaal) op EBay als annettespostzegelshop. De aangeboden waren liggen echter in Schoonebeek en Coevorden. De andere tak van het bedrijf opereert -eveneens op EBay- vanuit Duitsland (maar eerste inschrijving in Nederland) onder de naam Postzegelshopannette. Annette zit ook op Marktplaats en wel in Nieuw-Schoonebeek, aan de Duitse grens bij Twist.

Vanuit Coevorden (een postbus) wordt middels een website gehandeld in plakmateriaal. Het 06 nummer voor Coevorden en Zeist is hetzelfde, dus hiermee is de VOF rond.

Maandblad Filatelie was nadrukkelijk 'aanwezig' in de rechtzaal, met name het artikel van Edwin Voerman 'Frankeren met guldenzegels stopt'(aprilnummer) werd veelvuldig aangehaald.

Bekend werd dat de postzegelfraude -ook na de uitspraak in de 2.6 miljoen zaak- nog niet voorbij is: er werd zelfs nog een pallet met valse zegels aangetroffen.

Een bekende Nederlandse postzegel keurmester blijkt al sinds 1989 adviseur te zijn van de postale recherche. De website Postzegelblog staat nog steeds op naam van Lia Vieveen.

Zoals gezegd, dit was een kort geding. De eisende partijen hebben al aangekondigd een bodemprocedure te starten.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » 'FILATELIE' bij de rechter

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap