de GULDEN dag! UPDATE 3

NVPH cs verloren

 

4. De beslissing
De voorzieningenrechter:
- wijst de vorderingen van elsers af


De eis was opschorting van de ongeldigheidstermijn. (Vanaf 1 november zijn guldenzegels niet meer geldig voor frankering) op te schorten.

Deze eis is dus afgewezen. De rechter heeft geen uitspraak gedaan over het al dan niet redelijk of de juridische juistheid van de afschaffing. Daarvoor is een bodemprocedure noodzakelijk, die NVPH cs op voorhand al had aangekondigd.

De rechter verleend dus geen uitstel tot ongeldigverklaring totdat beslist is in de bodemprocedure.

Overigens was PostNL deze week nog in het (juridisch)nieuws. Een kop in het Nederlands Juridisch Dagblad van 11 juni (naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van Dicipline in Den Bosch op 18 maart van dit jaar) laat iets zien van PostNL wat wij toch niet alle dagen kunnen waarnemen:

Advocaat mag blind vertrouwen op PostNL. Uitleg gedragsregel advocatuur kennis te
geven wederpartij

dinsdag, 11 juni 201


.....het gaat hier dus over de bezorgpunctualiteit!

 

Woensdag 12 juni 2013 zal de (postzegel)geschiedenis ingaan als 'de gulden dag'. De rechter doet dan uitspraak in het door de NVPH cs aangespannen kort geding tegen PostNL. Als ik dit schrijf is het nog één nachtje slapen. We laten onze nachtrust toch niet verstoren door die oude guldenzegels? Hoewel, als je er nog heel veel van hebt slaap je wellicht toch wat onrustiger.

Het wordt voor beide 'kampen' een spannende dag. Ben niemand tegengekomen die een weddenschap wilde afsluiten over wie er gaat winnen. De argumenten over en weer op de rechtszitting besloegen ver boven de honderd pagina's. Voor de rechter telt het recht en niet het sentiment.

Hoe de rechter de argumenten over en weer laat wegen zullen we in het vonnis kunnen lezen.

Zodra dit vonnis beschikbaar is zal dit op deze plaats kenbaar gemaakt worden. Op ieder moment zal deze pagina dan aan de actualiteit aangepast worden. Kijk regelmatig en u bent direct op de hoogte!


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » de GULDEN dag! UPDATE 3

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap