Molentjes kijken

Gisteren, 13 juni, werd in Wijk bij Duurstede het molenvelletje (zie juninummer van Filatelie, pagina 371) gepresenteerd dat maandag wordt uitgegeven.

De presentatie vond plaats in korenmolen Rijn en Lek te Wijk bij Duurstede. Deze molen uit 1659 is de enige molen gebouwd op een stadspoort, deeluitmakend van de stadswal. De molen is een van de tien afgebeelde molens op het velletje.

Deze molen is afgebeeld in het het juninummer van Filatelie op pagina 419.

Op de foto krijgt de burgemeester van Wijk bij Duustede Tjapko Poppens een ingelijst vel aangeboden door Annerie Lekkerkerker, directeur Commercie Consument en Kleinzakelijk bij PostNL. In haar hand de postzegel met de molen van Wijk bij Duurstede.

De kersverse burgemeester (benoemt eind december 2012) nam het in ontvangst in zijn hoedanigheid van beschermheer van de molen.

De postzegels werden ontworden door Joost Veerkamp, die naast enige andere postzegels ook naam maakte met cinderella zegels.

Afgebeeld enige voorbeelden: 'Heilige Kalfjes' (6 bromfietesen, 1997) en het retro-stalinistische ontwerp 'Made in USSR' uit 2010.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Molentjes kijken

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap