Nieuw postzegelmuseum?!

Als het Boxmeers Weekblad niet in uw leesmap zit, heeft u het bericht vast gemist.

In de editie van 17 juni staat de voor ons prikkelende kop:

"Museum opent: Van postzegel tot stevige tank"

Daar willen we natuurlijk meer van weten! In Groeningen (had er nog nooist van gehoord, maar www.plaatsengids.nl biedt uitkomst: 400 inwoners. Geen wonder dus.....) heeft Tonnie Ebben zijn eigen museum. Het 'museum van postzegel tot tank'.

Niet dat dit nu een concurrent is voor het Museum voor Communicatie in Den Haag, maar toch aardig: zoveel postzegelmusea zijn er niet in Nederland.

Toch is het goed om u even te oriënteren voordat u de -wellicht- verre reis richting oostgrens maakt: een postzegel is er wel te vinden, maar het is toch niet echt een postzegelmuseum zoals wij filatelisten dat graag zouden zien.

Op de site van het museum (www.vanpostzegeltottank.nl) lezen we:

Welkom bij Museum Van Postzegel tot Tank
De collectie van het museum bestaat vooral uit gebruiksvoorwerpen, uniformen en aanverwante spullen uit de periode rond de Tweede Wereldoorlog. Maar ook is er een flinke verzameling gebruiksvoorwerpen die ouder, soms veel ouder, zijn; zelfs tot uit de steentijd. Het accent van de verzameling ligt op voorwerpen en verhalen uit de omgeving oud gemeente Vierlingsbeek en direct daar omheen.

en even verder wordt de naam verduidelijkt:

Waarom de naam Museum?
Een postzegel is klein, kwetsbaar en van papier. Een tank is groot, onverwoestbaar en van staal. Alles, van postzegel tot tank, van rond de periode uit de Tweede Wereldoorlog, heeft grote verzamelwaarde voor het Museum! Kom kijken, er is teveel om op te noemen.

Toch interessant!

 

Foto: http://www.vanpostzegeltottank.nl


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Nieuw postzegelmuseum?!

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap