PostNL van de kaart

Daar lijkt het wel op ja.

Het bericht op de site van Filatelie van 18-6 'Oude kaarten?' was nieuws: zover bekend had PostNL nooit eerder een postzegelemissie laten verschijnen met bewust een verkeerde datum erop!

Het leek inderdaad te mooi om waar te zijn, dus -alvorens het bericht publiek te maken- werd bij PostNL expliciet geïnformeerd of op 9 september aanstaande inderdaad een velletje "Da's toch een kaart waard" zal verschijnen met gedrukt (binnen het ontwerp van het velletje) "Aanvang Verkoop/ 25 maart 2013".

Toen inderdaad -zoals u heeft kunnen lezen- bevestigd werd dat dit echt zo ging gebeuren, was het nieuws geboren en werd direct (het was toen nog 17 juni) op de site geplaatst.

Na contact met de ontwerpster Roosje Klap bleek echter dat dat het velletje met datum 25 maart niet was gedrukt. Te elfder ure werd namelijk de datum -in bijzijn van de kunstenares- in de drukkerij van Enschedé in Haarlem aangepast aan de correcte datum.

Maar, er bleek meer mis. PostNL had namelijk het velletje in de verkeerde kleurstelling (een digitale proef) gezonden. Roosje klap heeft dat op de site van Filatelie opgemerkt en toen laat op de avond het ontwerp in de juiste kleurstelling (maar nog met de foutieve datum!) beschikbaar gesteld en die staat nu nog op de site bij het nieuws van 18 juni. (wie dus regelmatig de site van Filatelie bezoekt, had de mogelijkheid om korte tijd dit verkeerde velletje te zien).

PostNL is op zoek gegaan en heeft een afbeelding van het correcte velletje toegezonden. Met een kleine wijziging is deze (zoals hier afgebeeld) conform de afbeelding met de foutieve datum, zoals eerder gepubliceerd.

De wijziging: om druktechnische redenen is de gedrukte -zeer kleine- tekst boven in het envelopje:

"Met een kaartje laat je zien dat je echt aan iemand denkt." weggelaten.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » PostNL van de kaart

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap