Te mooi om waar te zijn!

En dat was het dus ook!

Wie de mededeling bloedserieus nam heeft wellicht te veel postzegels gekocht.

In het juninummer van Filatelie kon u op pagina 371 lezen dat Sanquin (de organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt) alle 400.000 donoren een kaartje zou sturen met daarop een zegel uit het vel Wereld Bloeddonordag. Daarmee zouden dan ineens 40.000 van de uitgegeven 110.000 velletjes 'verscheurd' zijn. Zou dan dus zomaar een zeldzamer velletje kunnen worden.

Hoewel de mededeling -dat er op iedere bedankkaart een 'eigen' door PostNL uitgegeven postzegel zou zitten- door persvoorlichting van Sanquin zelf werd gedaan, blijkt de praktijk anders te zijn.

Men kan zich zelfs afvragen of het wel echt een bedankkaartje is voor de 400.000 donoren. Nee, eerder kan men spreken van een ordinaire reclamefolder!

Zonder dat de 'beloofde' postzegels er op geplakt is, zelfs geen speciale attenzegel maar een gewoon gedrukt plaatje wat een zegel moet voorstellen, blijkt dat de donoren gewoon worden aangespoord om deze op 17 juni uitgegeven zegels te kopen bij de Collectclub. O ja, zonder korting: als dank!

Hoeveel donoren zullen blij zijn met deze reclameuiting? Bloedstollend!


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Te mooi om waar te zijn!

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap