Pakketje al ontvangen?

Goede kans van niet, als u tenminste in- of in een ruime gebied rond Amsterdam woont.

De pakketbezorgers van PostNL -of eigenlijk de ZZP-ers die voor PostNL rijden!- hebben het werk neergelegd. Al meer dan 20.000 pakketjes (de stand van dinsdagavond, en de actie breidt uit!) wachten op bezorging. Menig webwinkel zit met kromme tenen om de stroom klachten en navragen te moeten behandelen.

ZZP-ers dus. Juist daarin zit hem dus het conflict met PostNL. De stroom pakketten is enorm toegenomen, met name door de florerende webwinkels. Goede zaak zou u denken, maar PostNL heeft 'passende' maatregelen genomen. Wie denkt dat de pakjesdragers mee mogen profiteren heeft het mis. PostNL buigt zich namelijk in vele bochten om een list te verzinnen on een nieuw contract met de pakketbezorgers af te sluiten. Veranderen van verzamellocatie bijvoorbeeld. De plaats waar de pakketjes worden ingeladen. Logisch, als het niet het buurpand is moet de bezorger een andere route rijden. Ah, een goed argument dus om het contract aan te passen.

Op zich zou de ZZP-bezorger daar geen bezwaar tegen hebben, maar een nieuw contract is voor PostNL ook een reden om het tarief, de vergoeding voor de bezorger, sterk naar beneden aan te passen.

De ZZP-ers vinden dit gedrag van PostNL nu welletjes en zo'n 100 bezorgers zijn in staking gegaan. Op zich al hel bijzonder, want dit is -zover bekend- een unicum dat zovelen op eigen kracht (lees: voor eigen rekening) in staking gaan. Geen vakbond komt er aan te pas, en voor de koffie en de sjaaltjes moeten ze ook zelf zorgdragen, evenals de 'stakigskas'.

Gek genoeg zijn er twee enclaves: In 'besmet gebied' wordt er niet gestaakt in postcodegebied 15 (Zaandam). Een andere enclave 'in bevrijd gebied' is een deel van het versnipperde postcodegebied 14. In Bussum worden geen pakketjes bezorgd!

kaart: www.postnl.nl (in de oranje postcodegebieden wordt gestaakt)


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Pakketje al ontvangen?

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap