Moet niet veel gekker worden!

Het moet niet veel gekker worden!

Konden we gisteren berichten over de staking van PostNL pakketbezorgers (ZZP-ers), nu, 27 juni, laat de NOS op haar nieuwssite www.nos.nl iets heel bijzonders zien:

Om toch wat van de inmiddels vele 10.000-en wachtende pakketten te bezorgen is het kantoorpersoneel van PostNL ingezet om deze af te leveren. Gewoon in de eigen, luxe wagen.

Niet erg natuurlijk, want we zijn er inmiddels aan gewend dat 'Jan en alleman' de pakketjes aflevert. Dat is dus allemaal niet zo heel bijzonder.

Wat wel bijzonder is, dat de NOS suggereert dat de kantoormedewerkers pakketjes rondbrengen met daarop valse zegels! Ook dat zou natuurlijk zomaar kunnen, want het kantoorpersoneel is immers niet geschoold met de regeltjes wat wel en wat niet mag. Nee, hun enige zorg is dat de pakketjes alsnog zo snel bij de -inmiddels al weglopende- klanten komen.

Een grote jongen, Aldipress is inmiddels al gestopt met PostNL. De twee 'envlaves' die gisteren werden gemeld op de site van Filatelie bestaan inmiddels ook al niet meer. In Zaandam wordt ook gestaakt en het gebied rondom Bussum heeft zich ook bij de stakers aangesloten. Weg enclaves!

Inmiddels is ook een vakbond voor de protesterende postbezorgers in de bres gesprongen. Niet om -wat ze noormaliter doen- de leden te helpen, maar om de niet bij de vakbond aangesloten ZZP-ers te steunen en van advies te voorzien. Ook zitten de vakbonden met PostNL om de tafel namens de ZZP-ers om te kijken of er tot een oplossing gekomen gaat worden.

Ook de aangetekende briefpost in en om Amsterdam is getroffen door de staking, maar die wordt voornamelijk door hoofdkantoor medewerkers rondgebracht

Ook is er het bericht dat herexamens zijn zoekgeraakt in de pakkettenberg. Waar het eindigd? We gaan het zien!

De staking is inmidels beëindigd, en PostNL heeft verwacht dat de achterstand uiterlijk maandag zal zijn weggewerkt. De examens zijn inmiddels boven water!


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Moet niet veel gekker worden!

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap