Koning der Belgen

MEDEDELING!

Sinds afgelopen zondag, 7 juli zijn er problemen met de website. De oorzaak is extern gelegen, bij de serviceprovider. Naar verluid is het datacentrum door brand getroofen.

Zondag/maandag is de site grotendeels 'uit de lucht' geweest. Men is nog steeds doende om alle bestanden en sites over te zetten, en de problemen zijn nog niet uit de wereld. Voor een belangrijk deel is de site wel zichtbaar nu, maar het uploaden/verversen geeft problemen. De serviceprovider kan nog niet aangeven wanneer de problemen verholpen zijn helaas! We mogen overigens nog 'van geluk' spreken dat onze site weer zichtbaar is. De eigen site van de provider staat nog steeds óp zwart'. Graag uw begrip voor de situatie.

 

Toen koningin Beatrix bekendmaakte afstand van de troon te doen en na de inhuldiging van Willem-Alexander als onze nieuwe koning, zoemde het almaar rond: zou dit een signaal zijn voor koning Albert van België?

Reactie bleef uit, tot er onverwacht nieuws kwam uit het Paleis van Laken.

De Belgen laten er geen gras over groeien, en al op 21 juli (de Belgische nationale feestdag -èn een zondag!, dus da's economisch meegedacht- is er de wisseling van de wacht. Albert zal afstand doen van de troon ten gunste van zijn zoon Filip.

Wie denkt direct een tripje te moeten boeken om deel te nemen aan de feestvreugde komt bedrogen uit: dit is een strikt zakelijke gebeurtenis, en zeker geen volksfeest. Zwaaien met een vlaggetje: typisch Nederlands!

Toch gaan wij filatelisten wel het nodige merken uiteraard.

Op 2 september worden twee troonswisselingszegels uitegegeven. Een afbeelding komt pas op 21 juli beschikbaar.

Het worden zegels voor niet standaardzendingen binnen Europa! Niet alleen dat de Belg blijkbaar niet met een vlaggetje staat te zwaaien, ook de bijzondere troonswisselingszegels zijn bestemd voor buiten België.....

De Post laat weten:

Zij hebben een frankeerwaarde voor niet-standaardbrieven naar Europa en worden in een verzamelmap aangeboden voor 9,9€. De volledige oplage bedraagt 200.000.

Of de postzegels ook 'gewoon' aan het loket verkrijgbaar zijn met het doel deze op een -export dus!- brief te plakken, zullen we nog even moeten afwachten.

De 'gewone Belg' zal nog tot eind oktober/begin november moeten wachten alvorens de eerste permanente zegels met koning Filip worden uitgegeven. Dan pas komt er dus een zegel voor een standaardbrief binnenland!


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Koning der Belgen

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap