Postzegelen in de zon

We zullen in Nederland niet snel denken aan een postzegeltentoonstelling op het warmste moment van het jaar: half juli.

In Estland is dat anders. Ieder jaar! is het land (20% groter dan Nederland maar met slechts 1,3 miljoen inwoners) in staat een nationale tentoonstelling te organiseren. Niet in de hoofdstad Tallinn (veruit de grootste stad van het land met 400.000 inwoners) maar ieder jaar in een andere plaats, en vaak in combinatie met een locale gebeurtenis.

Zo was de tentoonstelling dit jaar in Kuressaare (het vroegere Arensburg) op het eiland Saaremaa, in het westen van het land. Met nog geen 15.000 inwoners wel de grootste plaats op het eiland (oppervlakte zo groot als de provincie Drente met 36.000 inwoners).

Een echt eiland, met een bootreis van 25 minuten of het vliegtuig. Alles bij elkaar niet de meest ideale plek voor een postzegeltentoonstelling.

Toch was het een succes. Al voor de opening om 9 uur waren de toegestroomde filatelisten voor de deur van het tentoonstellingsgebouw in een zonovergoten Kuressaare al aan het postzegelen. Binnen was het gezellig druk. Een mooie tentoonstelling en een levendige handel.

Verreweg de meeste bezoekers kwamen niet van het eiland, en konden het postzegelen met toerisme combineren. De stad bestaat dit jaar 450 jaar. Behalve het kasteel is er ook veel anders moois te zien.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Postzegelen in de zon

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap