Posterijen voor post: hoewel?

De nationale postdienst draagt zorg voor de verzending van brieven en pakketten.

Dat was vroeger zo! Nu moeten de postdiensten een deel van hun inkomsten halen uit allerhande bijproducten in winkeltjes, al dan niet onder de eigen naam van het postbedrijf.

Dan hebben we het natuurlijk niet alleen over de 'eigen postzegelwinkel' die de posterijen tegenwoordig hebben, waar vele producten verkocht worden aan de verzamelaar en die niet zelden nooit de weg naar de envelop vinden. Dit zijn dan nog 'natuurlijke bijproducten' als allerhande postegels bestemd voor de verzamelaar maar onnodig voor het instanthouden van het postverkeer.

Er komen echter hoe langer hoe meer 'onnatuurlijke producten' bij die niet echt functioneel zijn voor het goed functionerende postverkeer. De nieuwste aankondigingen zijn onder andere de wens van PostNL om ook levensmiddelen te gaan bezorgen. Niet uitsluitend als vervoerder (zoals men heel vroeger 'levende dieren' kon verzenden per post), nee als marktpartij die zelf levensmiddelen gaat aanbieden èn bezorgen. Net als Albert dus......

En als we het dan toch over Albert hebben, dan gaan we even naar het zuiden. Hoewel, ook Albert is daar van vroeger!

BPost stort zich in het kerkelijk nieuws! Het op afstand grootste tijdschrift van België "Kerk & Leven", met een wekelijkse oplage van 300.000 exemplaren in bijna 500 edities zal in het vervolg door BPost worden gedrukt (nou ja, gedrukt: geprint. En wel op een Océ, dus daar hebben we in Nederland ook nog iets aan....!) en gedistribueerd. Hiertoe heeft BPost een contract voor 5 jaar gesloten met Halewijn.

De techniek (maar ook de oplage van een kerkblaadje!) veranderd razendsnel. Het kerkblad had twintig jaar geleden nog een oplage 650.000 exemplaren. Of een contract voor vijf jaar een verstandige zet is, moet worden afgewacht!


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Posterijen voor post: hoewel?

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap