Vermiste kinderen

Als een ware kettingbrief gaat het nieuws over de Canadese postzegels met vermiste kinderen de wereld over. Vermoedelijk ergens begin mei (de website http://missingkidsstamps.ca/ is vanaf april in de lucht) is het project van start gegaan waarbij met medewerking van de Canadese posterijen een 'kind naar keuze' op een postzegel afgedrukt kan worden en vervolgens gekocht worden en worden gebruikt op de correspondentie.

Er is -helaas- een heel arsenaal aan vermiste kinderen beschikbaar die op een persoonlijke postzegel afgebeeld kunnen worden. Het zijn vaak kinderen die al heel lang vermist zijn, en nu geen kind meer zijn.

Neem nu Sébastien Métivier Born December 4, 1975 / Missing Since November 1, 1984 was natuurlijk ten tijde van de verdwijning kind, maar nu toch echt volwassen. Doet uiteraard niets af aan dit sympathieke doel!

Zoals gezegd, het nieuws gaat als een ware kettingbrief de wereld in. Zover valt te traceren heeft een reclamebureau het al in mei de wereld in gestuurd en is -vermoedelijk- voor het eerst in Nederland opgepakt door vrouwonline.nl (begin juni).

Vervolgens van de een naar de ander en twee weken geleden in de landelijke pers. Nu wij dus....


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Vermiste kinderen

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap