Komkommertijd VI

De komende weken zal het nieuws niet dagelijks aangepast worden: zomerrooster!

Maar: blijf vooral kijken, want als er echt nieuws is dan leest u het hier natuurlijk direct. Nu is het een beetje zoeken naar nieuws in deze vakantietijd. Vandaar nu een echt komkommernieuwtje tot het volgende èchte nieuws!

AFINSA

Kent u de naam nog? Een vooraanstaand postzegelbedrijf dat in 2006 ten onderging aan fraude, list en bedrog. Hoewel postzegelbedrijf: dat was eigenlijk slechts een dekmantel voor een enorm financieel pyramidespel.

In Portugal en Spanje is het voormalige bedrijf weer even in het nieuws dezer dagen. Inmiddels zijn 14 voormalige medewerkers aangeklaagd. Onder hen Francisco Guijarro. Van 1993 tot 2003 verantwoordelijk voor het kopen en verkopen van veel -valse- postzegels. Dit leverde hem ook persoonlijk een fortuin op. Hij sluisde dat weg door op naam van zijn vrouw en kinderen vele auto's (waaronder 4 Merecedessen), 3 luxe villa's -in de meest luxe buurt van Madrid- te zetten. Aan contanten werd 9,5 miljoen euro gevonden en op een Zwitserse bank stond nog eens 9 miljoen euro. Hij heeft een maand vastgezeten, maar werd in afwachting van het proces vrijgelaten.

 

 

 

 

Foto: El Pais / CARLES FRANCESC


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Komkommertijd VI

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap