Komkommertijd VIII

De komende weken zal het nieuws niet dagelijks aangepast worden: zomerrooster!

Maar: blijf vooral kijken, want als er echt nieuws is dan leest u het hier natuurlijk direct. Nu is het een beetje zoeken naar nieuws in deze vakantietijd. Vandaar nu een echt komkommernieuwtje tot het volgende èchte nieuws!

PostNL in de war

Een oplettende lezer van het juli/augustusnummer van Filatelie maakte een terechte opmerking dat ten aanzien van de op 12 augustus verschenen emissie Nederland-België er een aantal gegevensverschillen zitten in hetgeen in Filatelie staat over deze emissie en hetgeen in Collect nummer 76 staat.

Vanzelfsprekend werd direct nagekeken of er bij het opstellen van het bericht een fout werd gemaakt. Bleek niet het geval, was geheel conform de door PostNL verstrekte persinformatie.

Maar even contact opgenomen met PostNL om de lezer te kunnen meedelen wat de juiste informatie is.

Resultaat:

In collect staat A=kunst, B=architectuur, C=literatuur. In Filatelie staan ze vermeld als B, A, C. Volgens mededeling van PostNL is de opstelling in Collect juist.

Van belang?

Zou kunnen! De oplage van velletje A is aanzienlijk hoger dan velletje B en C. Maar hier 'spreekt' Collect niet de waarheid. Hierin staan de oplagecijfers genoteerd als 290.000 voor A en 15.000 voor B zowel als C.

Niet juist zegt PostNL. De oplagecijfers staan in Filatelie wèl juist: A=170.000, B en C ieder 25.000.

Hiervan acte!

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Komkommertijd VIII

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap